"Rebellen en dwarsdenkers" Zeist

Literair Zeist organiseert in 2020 voor de zesde keer de tweejaarlijkse LiteratuurPrijs Zeist ( in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM).

Na de gedichtenwedstrijd in 2018 is er dit jaar weer een open verhalenwedstrijd. De wedstrijd Het thema van de verhalenwedstrijd voor de LiteratuurPrijs Zeist 2020 is ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Daarmee wordt aangegeven dat ‘wij het lef van schrijvers koesteren die de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. De dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld en de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo – ze zijn van levensbelang voor onze samenleving.’

Voor meer info, zie literairzeist.nl.

De prijzen

Voor de winnaars zijn er geldprijzen:

Op vrijdag 13 november 2020 worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke avond met voordrachten en muziek in gebouw De Klinker (muziekschool / bibliotheek) te Zeist.

In totaal zullen 20 verhalen in een fraaie bundel worden gepubliceerd. De bundel wordt tijdens de avond gepresenteerd. De schrijvers waarvan het verhaal in de bundel is opgenomen, ontvangen een gratis exemplaar.

De jury

De jury wordt gevormd door

De regels (hoofdpunten)

Voor de volledige tekst van het reglement, zie literairzeist.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics