Amor Mundi (Vermeylenfonds)

“Toen Apollo 17-commandant Eugene Cernan in 1972 naar de maan vloog, werd hij getroffen door een sterk en onbeschrijfelijk gevoel terwijl hij naar de aarde onder hem keek. Ook andere astronauten werden sindsdien overvallen door dit zogenaamde 'overzichtseffect': een gevoel van verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor onze planeet. Een kosmische blik die ons anders met de aarde wil laten omgaan. Beter, bewuster, liefdevoller. De trigger voor een cognitieve switch naar een nieuw wereldbeeld.

In deze coronatijd hoeven we niet van de aarde weg gekatapulteerd te worden om de broosheid en schoonheid ervan te ervaren. Liefde voor de wereld; amor mundi. Dat voelen de meesten onder ons nu eens te meer.” Wijze woorden van globetrotter Lien De Ruyck onlangs in haar nieuwsbrief. 

En laat die amor mundi nu ook net het thema zijn van het nieuwe magazine DNG van het Vermeylenfonds. Laat je inspireren door dit brandend actuele thema en klim in je pen. 

We leven in een tijd waarin ons persoonlijk geluk centraal staat. We doen er alles aan om ons goed te voelen en ons te ontplooien en worden daarin gestimuleerd door een heuse geluksindustrie. Maar al die aandacht voor het individu gaat ten koste van de aandacht voor de wereld om ons heen. Kunnen wij van de wereld houden zonder ons individuele geluk daarvoor op te geven? Wat denk jij? 


Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over het thema ‘amor mundi’. Welke woorden associeer jij daarmee? Wat is jouw kijk op persoonlijk geluk t.o.v. de liefde voor de wereld? Klim in je pen en doe mee. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine.

Voor meer info, zie azertyfactor.be.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics