Bij mijn venster (Huis van Herman Teirlinck)

Keek je dezer dagen ook vaker uit het venster dan voorheen?
Het huis van Herman Teirlinck heeft een eenvoudig verzoek voor iedereen die de pen ter hand wil nemen:
Schrijf neer wat je ziet en denkt terwijl je bij je raam staat en naar de wereld kijkt in deze onwezenlijke tijd.

Richt een brief, een verhaal of beschrijving van min. 300 tot max. 900 woorden aan Herman Teirlinck, die vanuit zijn venster in zijn huis op de Uwenberg te Beersel naar de wereld keek en daarover een gedenkwaardige tekst schreef. Laat hem weten wat jij ziet, denkt, of wat er sindsdien veranderd is.

Grijp het aan als een vingeroefening, een warme uitnodiging om een bijdrage te leveren aan het vatten van een uitzonderlijk tijdsbeeld. Zo ontstaat een groeiende verzameling teksten om nu en later terug te lezen. En te begrijpen hoe het het leven was in dit uitzonderlijke jaar 2020.

Bij de heropening, na de coronacrisis èn na de restauratie, zal bij Teirlincks venster, in de intimiteit van zijn salon, een selectie uit de teksten worden voorgelezen door enkele vooraanstaande acteurs. Later volgt wellicht een publicatie. Zo lever je meteen een unieke, creatieve bijdrage aan de groeiende gemeenschap rond het huis van Herman Teirlinck.

Stuur uw bijdrage naar bijmijnvenster@hthuis.be

Voor meer info, zie huisvanhermanteirlinck.be.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics