Tobi Vroegh verhalenwedstrijd

Het thema van de Week van de Psychiatrie 2019 is ‘ZICHTBAAR’; dat is meteen ook het thema voor de verhalenwedstrijd van uitgeverij Tobi Vroegh.

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. Wanneer vertel jij je verhaal? Verloochen je jezelf als je zo’n belangrijk stuk van jezelf geheim houdt? Zie je dat als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft het juist kracht als je de moed hebt om te delen?

Bipolair, depressief, psychose, stemmen horen, PTSS, dwang, angst. Het zijn allemaal voorbeelden van aandoeningen uit de psychiatrie. Uitgeverij Tobi Vroegh is op zoek naar de mens achter deze voorbeelden…

Waarom deze verhalenwedstrijd?
Deze wedstrijd biedt jou –als ervaringsdeskundige– een kans je verhaal met anderen te delen. En bovenal om dit verhaal zichtbaar te maken.

Voor wie is deze wedstrijd bedoeld?
Ben jij een verhalenverteller met een psychische kwetsbaarheid?
Ken je iemand met een psychische kwetsbaarheid? Wijs diegene dan ook op deze verhalenwedstrijd.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

Wat is de sluitingsdatum?
Inzenden is mogelijk tot 15 augustus 2019

Wat gebeurt er met de inzendingen?
Samen met jurylid Petra d’Huy, blogster en supporter van MIND, beoordelen redacteuren van Tobi Vroegh alle inzendingen. De beste, mooiste en zichtbaarste verhalen komen in een verhalenbundel. Vier inzendingen krijgen een eervolle vermelding.

Wat is uitgeverij Tobi Vroegh?
Met onze publicaties slaat uitgeverij Tobi Vroegh een brug tussen psychiatrie en maatschappij door een podium te bieden aan auteurs met een psychiatrische achtergrond. Deze verhalen kunnen zo vooroordelen wegnemen, steun bieden én begrip kweken: ervaringsverhalen zijn er om te delen.

Download de flyer voor meer info.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics