Schrijfwedstrijd 15 jaar Palmslag

Uitgeverij Palmslag wordt 15 jaar en dat moet gevierd worden. Daar hoort ook een schrijfwedstrijd bij met als thema Palmares.

Palmares is een begrip uit de sportwereld, dat zoveel betekent als een lijst met jouw bijzondere prestaties. Maar we kunnen dit begrip breder trekken dan alleen sportprestaties. Wat heb jij op jouw palmares staan in jouw leven? Of in dat van een fictief leven? Ontbreken er nog overwinningen op je lijst of op die van een fictief persoon?

Tegelijk heeft het ook met verliezen te maken. Want het leven kent soms ook minder mooie momenten. Momenten waarop je verliest of iets dreigt te verliezen? Voel je je een winnaar of een verliezer? Of is er overlap tussen beide?

In je verhaal komen één of meerdere van deze elementen terug. En goed om te weten: je mag zowel fictie als non-fictie inzenden!

Inzendtermijn
De schrijfwedstrijd loopt van vrijdag 14 mei t/m zondag 25 juli 2021 tot 23.59 uur. Alle inzendingen die daarna binnenkomen, doen helaas niet mee met de wedstrijd.

Dit is wat je kunt winnen...
Een vakkundige jury selecteert uit alle inzendingen twaalf verhalen die in de verjaardagsbundel worden opgenomen (deze twaalf schrijvers krijgen een gratis exemplaar van de bundel). Uit deze inzendingen worden vervolgens drie finalisten gekozen, waarvan de overall prijswinnaar bekend wordt gemaakt tijdens de bundelpresentatie eind november. De winnaar mag zijn of haar verhaal dan voordragen! Bovendien mag hij of zij (onder voorbehoud van omstandigheden die Palmslag of de winnaar anders doen besluiten) zitting nemen in de jury voor een volgende schrijfwedstrijd van Uitgeverij Palmslag. Alle drie de finalisten ontvangen tijdens de bundelpresentatie bovendien een uitgebreid Palmslagpakket, dat bestaat uit een mooie selectie dichtbundels en boeken uitgegeven door Palmslag.

Voorwaarden deelname
Voor deelname aan de schrijfwedstrijd ‘Palmares’ gelden verder de volgende voorwaarden:

 1. Deelnemers kunnen een kort verhaal inzenden dat voldoet aan de volgende kenmerken:
  • Aantal woorden: minimaal 750 woorden tot maximaal 1250 woorden.
  • Genre: zowel fictie als non-fictie is toegestaan maar je verhaal gaat wel in op het thema ‘Palmares’.
 2. Deelnemers sturen hun verhaal naar publiciteit@palmslag.nl o.v.v. ‘Schrijfwedstrijd Palmares’.
 3. Uitgeverij Palmslag bepaalt het grafisch ontwerp (cover en lay-out) en de wijze van publicatie. Hierover is geen correspondentie mogelijk.
 4. De wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 16 jaar.
 5. Per inzender mag één verhaal worden ingestuurd.
 6. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 7. Het ingezonden verhaal moet voorzien zijn van een titel (bij voorkeur een titel zonder het thema van de wedstrijd erin).
 8. Het verhaal gaat in op het thema ‘Palmares’.
 9. Het ingestuurde verhaal is in het Nederlands geschreven, niet eerder in enige vorm gepubliceerd (online dan wel op papier) en is rechtenvrij voor eventuele uitgave.
 10. De inzending is opgemaakt in lettertype Times New Roman, grootte 12, met regelafstand 1,5. Illustraties en/of foto’s zijn niet toegestaan. Verhalen die hier niet aan voldoen, worden niet meegenomen in de jurering.
 11. De inzending dient te zijn voorzien van voornaam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres.
 12. De inzending dient te zijn voorzien van een korte biografie van de auteur van minimaal 75 woorden tot maximaal 150 woorden (het aantal woorden biografie telt niet mee voor het minimum en maximum aantal woorden voor het verhaal).
 13. De schrijvers van de winnende twaalf verhalen krijgen een gratis exemplaar van de bundel ‘Palmares’, op te halen tijdens de presentatie of thuisgestuurd.
 14. De prijswinnaars ontvangen in september 2021 per e-mail bericht over de prijs en de uitreiking hiervan.
 15. Deelnemende auteurs ontvangen geen financiele vergoeding voor opname in de bundel.
 16. De feestelijke prijsuitreiking aan de schrijver van het winnende verhaal en de presentatie van het boek ‘Palmares’ vindt vooralsnog/onder voorbehoud plaats op zaterdag 20 november 2021.
 17. De schrijvers die deelnemen aan deze schrijfwedstrijd blijven volledig in het bezit van de auteursrechten van het ingezonden en/of geplaatste werk. Met inzending geeft de auteur aan de organisatoren/Uitgeverij Palmslag echter toestemming om zijn/haar verhaal en naam te publiceren in de bundel en op andere daartoe gekozen plaatsen en te laten gebruiken in het kader van promotie van de wedstrijd en/of de organisatoren.
 18. Deelname aan de wedstrijd houdt in dat je dit reglement accepteert.

Voor vragen over ‘Palmares’ of over deelname aan de schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met Uitgeverij Palmslag, publiciteit@palmslag.nl o.v.v. ‘Schrijfwedstrijd Palmares’.

Meer info: zie palmslag.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics