Lowlands 2023

Ook dit jaar gaat Lowlands (voor de tiende keer al) op zoek naar het beste schrijftalent van Nederland, in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC.

Is schrijven jouw roeping en wil je kans maken op een prijzenpakket bestaande uit een publicatie via NRC, twee Lowlandstickets en een waardebon van 500 euro voor een workshop bij de Querido Academie? Stuur ons dan jouw beste verhaal. Een jubileum vraagt om een extra prijs, dus de winnaar ontvangt als kers op de taart een auteurscontract bij Nijgh & Van Ditmar! Treed in de voetsporen van succesvolle deelnemers uit voorgaande edities, zoals Lize Spit, Leonieke Baerwaldt, Oscar Spaans en Gerda Blees. Een aantal winnaars van de afgelopen tien jaar zal op Lowlands 2023 wederom te zien zijn.

Naast eeuwige roem en kans op een doorbraak in de Nederlandse literatuur is dít de prijzenregen:

De twintig beste inzendingen worden op de longlist geplaatst. De jury beoordeelt vervolgens welke drie verhalen een plek op de shortlist verdienen. De vakkundige jury bestaat dit jaar uit Renske Jonkman, auteur bij Nijgh & Van Ditmar en eerste winnaar van de Lowlands Schrijfwedstrijd, Willemijn Tilmans, acquirerend redacteur bij Nijgh & Van Ditmar, Olga Majeau, auteur bij Querido en docent, Ivo Victoria, auteur en literatuurprogrammeur Lowlands, Thomas de Veen, literair redacteur bij NRC en Miriam van Ommeren, directeur van SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam). De winnaar wordt tijdens Lowlands 2023 bekendgemaakt.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een strenge doch rechtvaardige jury en moeten aan de volgende eisen voldoen:

Het verhaal wordt ingezonden als Word-bestand (.docx), met de naam van de auteur en de titel van het verhaal in de bestandsnaam én dikgedrukt bovenaan in het document zelf

Waar wacht je nog op? Sla je slag en stuur vóór donderdag 18 mei jouw beste werk naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl.

Voor meer informatie, zie lowlands.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics