Libelle's Schrijfwedstrijd

Wie schrijft die blijft… Dus pak je kans en schrijf een kort verhaal. Een deskundige jury bepaalt welk verhaal wordt gepubliceerd in Libelle én op libelle.nl. Over de eerste alinea hoef je niet na te denken, want die krijg je cadeau:

Door de zon die in mijn gezicht prikt, kom ik weer bij zinnen. Een paar seconden is er geen besef, ik kijk naar de toppen van de bomen, die heen en weer wuiven tegen de strakblauwe achtergrond. Dan komt het in een schok bij me terug: het feest, de ontmoeting, zijn mosgroene ogen, de verleiding, het bos. Ik probeer overeind te komen…

Dit zijn de spelregels:

  1. Iedereen kan meedoen! Je verhaal moet beginnen met de verplichte zin én in het Nederlands geschreven zijn.
  2. Het verhaal moet minimaal 1200 woorden zijn, maximaal 1500. Inzendingen die korter of langer zijn, worden niet meegenomen in de beoordeling.
  3. Inzenden kan uitsluitend via libelle.nl/verhalen­wedstrijd.
  4. Meedoen kan tot 23 juli 00.00 uur. Daarna is het linkje waarmee het verhaal kan worden ingezonden niet meer geldig.
  5. De 3 verhalen die door de jury zijn geselecteerd, worden in de week van 7 augustus online gepubliceerd.
  6. Op deze 3 verhalen kan tot uiterlijk 31 augustus 12.00 uur gestemd worden door bezoekers van libelle.nl. Iedereen die online gaat, kan meestemmen.
  7. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in Libelle én op libelle.nl/winnende-verhaal. De nummers 2 en 3 zijn op libelle.nl te lezen.
  8. Een juryrapport maakt deel uit van de beoordeling.
  9. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  10. Alle inzendingen worden eigendom van DPG Media.

Voor meer informatie, zie libelle.nl. Opmerking van de Wil-Low redactie: volgens ons heeft spelregel #10 op juridisch vlak geen grond. In tegenstelling tot in de Amerikaanse wetgeving, is copyright naar Nederlands en Belgisch recht onvervreemdbaar. Dat betekent dat je wettelijk gezien geen afstand kunt doen van je copyright; je kan hoogstens exploitatierechten overdragen. Als er exclusiviteit gevraagd wordt, dan moet daar naar contractueel recht iets tegenover staan. Is dat niet zo, dan is de overeenkomst naar ons inzien onevenwichtig; een rechter zal een dergelijke overeenkomst waarschijnlijk als ongeldig beschouwen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics