"Vrijheid" bibliotheek Katwijk

Bibliotheek Katwijk organiseert in samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post een schrijfwedstrijd: schrijf een verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Vrijheid’ centraal staat.

Op 5 mei herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien in vrijheid leven en kijken ook naar wat vrijheid nu voor mensen betekent. Vanaf 4 april is het in de bibliotheek de Maand van de Vrijheid met veel activiteiten zoals onder meer vrijheidscolleges van onderzoeksjournalist Sinan Can en voor kinderen van Dieuwertje Blok. De schrijfwedstrijd wordt ook in dit kader georganiseerd.

Je mag zelf kiezen hoe je dit thema invult. Het gaat om vrijheid in de breedst mogelijke zin, dus het hoeft niet perse gelinkt te zijn aan de oorlog. Of je er een kortverhaal of een gedicht van maakt, is jouw eigen keuze.

De wedstrijd start op 3 februari. Vanaf dat moment kunnen inzendingen gestuurd worden naar Bibliotheek Katwijk t.a.v. Judith van der Plas (jvanderplas@bibliotheekkatwijk.nl). Doe dit voor 16 april als je de hoofdprijs wil wegkapen.

Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 30 april. Iedereen die een verhaal of gedicht instuurt, wordt uitgenodigd voor een feestelijk uurtje in de Hoofdbibliotheek op zaterdagochtend 25 april van 11.00 tot 12.00 uur. De deskundige jury maakt dan de winnaar bekend.

Voor meer info, zie bibliotheekkatwijk.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics