Hoe komen we voorbij het kapitalisme?

Volhgems Groenlinks is het tijd om het kapitalisme te keren. De ecologische crisis maakt een fundamentele hervorming van onze economie onvermijdelijk. Maar hoe bouwen we die nieuwe economie? Bij gebrek aan eigen ideeën doet GroenLinks een beroep op jouw denkkracht. Zie jij de route naar de nieuwe economie duidelijk voor je? Denk je dat één specifieke maatregel noodzakelijk is? Of weet jij welke verhalen en beelden de nieuwe economie dichterbij brengen? Dan vragen we je om dit op te schrijven in een vlammend essay.

Spelregels

Jury

Winnen

Aangezien kapitalisme nog altijd het minst kwalijke systeem is in onze maatschappij ontvangt de winnaar van de grote prijs een geldprijs van 1000,- euro, publicatie in tijdschrift de Helling en een gratis jaarabonnement op de Helling. Daarnaast wordt de winnaar uitgenodigd voor een bezoek aan de Tweede Kamerfractie van GroenLinks en krijgt diegene de kans om een bewerkte versie van het essay voor te dragen op de jaarlijkse lezing van het Wetenschappelijk Bureau.

Hoewel licht discriminerend, ontvangt de winnaar van de kleine prijs voor jongeren tot 18 jaar een geldprijs van slechts 250,- euro, publicatie in de Helling en een gratis jaarabonnement op de Helling. Daarnaast word de winnaar uitgenodigd voor een bezoek aan de Tweede Kamerfractie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics