Stel je voor dat... (Helmond 2024)

Heb jij literaire aspiraties? Zit er een verhaal in je hoofd wat je graag met de hele wereld zou willen delen? Nu heb je de kans. Literair Café Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel, de gemeente Helmond en CultuurContact slaan de handen weer ineen voor de organisatie van de Schrijfwedstrijd Helmond 2024. Dit keer met niemand minder dan Arnon Grunberg als gastjurylid. Om ook jongeren aan te moedigen deel te nemen, heeft hij speciaal voor de middelbare scholieren in Helmond een filmpje met een aantal schrijftips opgenomen. Dat filmpje wordt in de lessen gebruikt.

Stel je voor dat …

Het thema voor 2024 is ‘Stel je voor dat …’. Een breed thema, waarmee de organisatie het experiment met genres en stijlen wil stimuleren. Want van een psychologisch drama tot sciencefiction, van magisch realisme tot realistische fictie, alles kan, alles mag. Er zijn twee twee categorieën: jongeren (14 t/m 18 jaar) en volwassenen (19 jaar en ouder).

Deelname

Stuur je verhaal in vóór 1 maart 2024. De winnaars worden begin mei bekendgemaakt. De drie beste verhalen per categorie winnen een mooi geldbedrag. Voor de jeugd: € 250 (1e prijs), € 100 (2e prijs) en € 50 (3e prijs). En voor volwassenen: € 500 (1e prijs), € 250 (2e prijs) en € 100 (3e prijs). En natuurlijk eeuwige roem!

De spelregels

Het verhaal moet aan de volgende spelregels voldoen:

De jury

Een deskundige jury beoordeelt de verhalen. Die jury bestaat uit Linda Modderkolk (Literair Café Helmond, redacteur), Lisa van Oorschot (Literair Café Helmond, docent Nederlands), Manoe Snellens (Bibliotheek Helmond-Peel) en John van der Sanden (schrijver en theatermaker). Samen met gastjurylid Arnon Grunberg bepalen zij de winnaars

Voor meer info, zie ditishelmond.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics