Liefde in tijden van Corona (Hebban)

Net als in de Decamerone is deze vreemde, dreigende tijd een goed moment om elkaar verhalen te vertellen. Hebban daagt je in deze schrijfwedstrijd uit een verhaal te schrijven rond dit actuele en moeilijke thema. Daarbij is het uitdrukkelijk de bedoeling om elkaar te ondersteunen, niet om elkaar angst aan te jagen (we zoeken dus geen horror en akelige thrillers). Hebban zoekt naar inspirerende verhalen over liefde, hoop en kracht. Net als de tijdelijke maatregelen van het kabinet eindigt de schrijfwedstrijd op 31 maart.

De inspiratie voor de titel van deze schrijfwedstrijd is het boek Liefde in tijden van cholera van Gabriel García Márquez. Hij publiceerde deze klassieker in 1985 en het wordt gezien als een van zijn drie belangrijkste werken. Het boek gaat maar ten dele over de ziekte cholera, maar het levert wel achtergrond en referenties in de tekst. Hetzelfde geldt voor de schrijfwedstrijd Liefde in tijden van corona.

De opdracht

Je kunt Liefde in tijden van corona letterlijk opvatten, of het gebruiken als inspiratiepunt om over een ander onderwerp te schrijven, maar het verhaal moet inspireren en gaan over liefde, ondersteuning, hoop en kracht. Horror en narigheid past niet bij deze wedstrijd, het gaat er vooral om de lezer een hart onder de riem te steken in deze vreemde periode.

Klik HIER om alle voorwaarden te lezen en om mee te doen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics