Wie wil Grutte Pier verslaan?

Wie Grutte Pier eens wil verslaan, niet in een gevecht maar met woorden, kan meedoen aan een schrijfwedstrijd rond deze Friese mythische volksheld.

Tegelatelier Friestile in Kimswerd looft een tegeltableau uit en een overnachting in het Kimswerder hotel voor wie het beste verhaal, de mooiste column of het prikkelendste essay over Grutte Pier schrijft.

Het is dit jaar vijfhonderd jaar geleden dat vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, ofwel Grutte Pier uit Kimswerd, overleed. Het dorp verzint allerlei manieren om dit te herdenken.

Het thema van de schrijfwedstrijd luidt: vrijheid. Wordt Pier terecht als volksheld vereerd? Wat is vrijheid? Zijn we anno 2020 nog wel vrij? Dat zijn vragen waar schrijvers mee aan de slag kunnen.

De tekst mag maximaal 1500 woorden lang zijn en mag in het Fries of in het Nederlands worden geschreven. Alle bijdragen worden uiteindelijk gebundeld in een boek. De jury bestaat uit Willem Schoorstra en Meindert Bylsma. De uitreiking vindt plaats rond 28 oktober, de sterfdatum van Grutte Pier, in Kimswerd.

Inzendingen moeten gestuurd worden naar info@friestile.nl.

Voor meer info, zie lc.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics