Winnaar "Het Groot Dictee heruitgevonden"

Er waren een zestigtal straffe inzendingen voor de wedstrijd 'Verhaal voor groot dictee'. Juryleden Ludo Permentier en Katrijn Van Bouwel selecteerden een top drie: Roel Slabbinck, Kathleen Verbiest en Annika Cannaerts.
De intro van hun teksten werd vorige week voorgelegd aan de bibliotheken die verzamelden in Oostende voor de tweejaarlijkse conferentie 'Informatie aan Zee'. Bij de bibliotheeksector viel de tekst van Annika Cannaerts uit Borgerhout het meest in de smaak. Haar verhaal wordt op 6 december voorgelezen in meer dan 100 bibs en verschijnt ook in de publicatie "Schrijf" van Creatief Schrijven vzw. 

Commentaar van de jury op de tekst van Annika: "Apocalyptisch, humoristisch en literair. Ja! Een toekomstbeeld waarin fouten genadeloos afgestraft worden en liefhebberij der letteren potentieel dodelijk is. Huiveringwekkend en amusant, en licht verontrustend voor het bibliotheekwezen. En het gehele mensdom. Wij hopen enkel dat het hoofdpersonage van deze tekst niet in de jury van het dictee zit."

Eervolle vermeldingen
De teksten van Roel Slabbinck en Kathleen Verbiest komen nog in aanmerking voor nevensporen die we momenteel met De Standaard en VRT aan het bekijken zijn. Ook de teksten van Bruno Lowagie, Lisa Debroyer, Anne Mari Marcel, Jan Van Dijck, Isabelle MestdaghDanny Braem en Vanheuverzwijn vielen in de smaak bij de juryleden. Deze verhalen vormen mogelijk stof voor proefdictees. Daarover hebben we uiterlijk medio oktober meer nieuws. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics