Gorcumse Literatuurprijs: Tolerant - hoezo?

Het thema voor de Gorcumse literatuurprijs 2023, Tolerant – hoezo? is specifiek gekozen naar aanleiding van het herdenkingsjaar 1572. In dat jaar zijn negentien geestelijken afkomstig uit Gorinchem en omgeving vanwege hun geloof gevangengezet en op gruwelijke wijze in Brielle vermoord, waaruit duidelijk blijkt dat het gebrek aan tolerantie helaas van alle tijden is. Op diverse terreinen, binnen en buiten, op social media, in diverse bedrijven, organisaties en instellingen én zelfs binnen ministeries, op talloze plekken valt er nog heel veel terrein te winnen met betrekking tot tolerantie.

Voorwaarden

  1. De inzendingen mogen niet eerder zijn gepubliceerd of bekroond. 
  2. Alleen Nederlandstalige inzendingen doen mee. 
  3. Alleen volledige ingevulde wedstrijdformulieren doen mee – inzendingen zonder leeftijd kunnen niet meedingen naar de prijzen. 
  4. Met nadruk: naam en adresgegevens mogen niet op de inzending zelf vermeld staan. 
  5. Met nadruk: alleen Word-bestanden worden beoordeeld. De inzending en de persoonsgegevens van de inzender krijgen dezelfde codering. De jury ziet alleen de inzendingen zonder de persoonsgegevens. Om te kunnen coderen is het noodzakelijk dat de inzending in Word wordt aangeleverd. 

Per persoon mag zowel een gedicht als een verhaal ingezonden worden. De inzending mag per persoon bestaan uit één gedicht met maximaal 30 regels of één verhaal van minimaal 400 tot maximaal 1000 woorden.

Voor meer informatie, ga naar gorcumseliteratuurprijs.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics