Gorcumse Literatuurprijs 2019/2020

De Gorcumse literatuurprijs bestaat sinds 1988. De prijs wordt in Nederland en Vlaanderen uitgeschreven. Het thema is deze keer "Vrijheid!" in het kader van 75 jaar vrijheid. De inzending mag bestaan uit een gedicht of een verhaal of beide. Er zijn drie leeftijdscategorieën: jongeren van 12 tot 15 jaar, jongeren van 16 tot 19 jaar en volwassenen ouder vanaf 20 jaar.

Dit is het reglement:

 1. Schrijf een gedicht of een verhaal over het thema Vrijheid. Per persoon mag er zowel een gedicht als een verhaal ingezonden worden. Stuur het gedicht en/of verhaal als aparte inzending in. De inzending mag natuurlijk ook alleen een gedicht of alleen een verhaal zijn.
 2. De inzending per persoon bestaat uit één gedicht met maximaal 30 regels of één verhaal van minimaal 400 tot maximaal 1500 woorden of zowel een gedicht en een verhaal met dezelfde voorwaarden.
 3. De inzendingen mogen niet eerder zijn gepubliceerd of bekroond.
 4. Het gedicht en/ of verhaal mag ook over het vaste thema Gorcum en omgeving gaan. De juryleden komen uit het hele land, objectiviteit van jureren is ook in dit opzicht gegarandeerd. Zie verder bij Jury en jurereringsprocedure.
 5. De Gorcumse literatuurprijs bestaat uit drie prijzen. Twee jongerenprijzen: klas 1, 2 en 3 (12 tot en met 15 jaar) van het voortgezet onderwijs en klas 4, 5 en 6 (16 tot en met 19 jaar) van het voortgezet onderwijs én een prijs voor volwassenen vanaf 20 jaar. Zit je niet meer op school en ben je nog geen 20 jaar, doe dan mee bij volwassenen.
 6. Inzenden kan tot 24.00 uur op 31 januari 2020
 7. De Gorcumse literatuurprijs wordt jaarlijks in september/oktober uitgeschreven, de sluitingsdatum is 31 januari in het opvolgende jaar.
 8. De Gorcumse literatuurprijs wordt in Nederland en Vlaanderen uitgezet via literaire tijdschriften, Schrijven magazine en Schrijven on-line, (regionale) pers, social media. In Gorinchem en omgeving zijn middelbare scholen rechtstreeks betrokken.
 9. De prijsuitreiking is op woensdag 18 maart 2020 in het Gorcumse Theater Peeriscoop.
 10. De genomineerden krijgen rechtstreeks bericht.
 11. Niet genomineerde inzenders ontvangen geen persoonlijk bericht.
 12. De winnaars van zowel verhalen als van gedichten mogen hun winnende werk presenteren op het Nederlands dichterspodium van 7 april 2020 te Werkendam.
 13. Alleen Nederlandstalige inzendingen doen mee.
 14. Met nadruk: naam en adresgegevens mogen niet op de inzending vermeld staan.
 15. Met nadruk: alleen Word-bestanden worden beoordeeld. De inzending en de persoonsgegevens van de inzender krijgen dezelfde codering. De jury ziet alleen de inzendingen. Om te kunnen coderen is het noodzakelijk dat de inzending in Word wordt aangeleverd.
 16. Altijd de leeftijd op het verzendformulier invullen.
 17. Inzenden kan alleen via de website www.gorcumseliteratuurprijs.nl. Volg de aanwijzingen op het inzendformulier. Is inzenden op deze manier onmogelijk, neem dan contact op via het contactformulier of mail naar info@gorcumseliteratuurprijs.nl of bel 06 23 90 54 61.
 18. Inzenden kan alleen wanneer alle velden zijn ingevuld.
 19. De inzendingen worden naar categorie opgesplitst bij ontvangst. Daarna krijgen het inzendformulier en de inzendingen dezelfde code. De juryleden zien alleen de inzendingen, zonder persoonsgegevens. Daarom kunnen de inzendingen alleen in Word aangeleverd worden. Andere formats worden niet in behandeling genomen.
 20. De jury is onafhankelijk. Lees bij Jury en jurereringsprocedure welke juryleden in 2019-2020 meedoen.
 21. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 22. Juryleden, bestuursleden van de Stichting literaire workshop zijn uitgesloten van deelname.
 23. Bij uitzondering is het mogelijk dat de prijzen wegens gebrek aan kwaliteit niet worden toegekend.
 24. Door in te zenden aanvaarden deelnemers dit reglement.
 25. De Gorcumse literatuurprijs wordt door de Stichting literaire workshop uitgeschreven. De Stichting literaire workshop is onafhankelijk. De stichting staat open voor en zoekt naar samenwerking met andere organisaties en instellingen die literair actief zijn en die zich achter de Gorcumse literatuurprijs willen scharen.
Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics