Gorcumse Literatuurprijs: In beweging!

Zeker in deze tijd waarin er zoveel taalachterstand is in Nederland en Vlaanderen, is het van groot belang dat we lezen én schrijven weer zien als leuk en belangrijk, in plaats van technieken die we onder de knie moeten krijgen. De Gorcumse Literatuurprijs (GLP) ziet hierin haar missie en verantwoording en hoopt dat  leerkrachten onze wedstrijd als een mooi instrument zien om jongeren te enthousiasmeren voor het geschreven woord.

2024 Is voor GLP een bijzonder jaar. De prijs wordt voor de 30ste keer uitgeschreven voor de leeftijdscategorie vanaf 20 jaar en voor de 10e keer worden de jongerenprijzen (12 t/m 15 jaar en 16 t/m 19 jaar). Voor dit jaar heeft GLP voor een allesomvattend thema gekozen: In beweging! Dit thema nodigt de deelnemers uit om creatief na te denken, aangezien beweging vele vormen kan aannemen. Hoewel velen wellicht aan sport denken, moeten we beseffen dat alles in constante beweging is: de wereld, de politiek, (in) ons eigen lichaam, water, lucht en ga zo maar door. Het is natuurlijk niet voor niets dat er vaak wordt gezegd dat stilstand achteruitgang is!  

De deadline voor inzenden is 15 juni 2024, 24.00 uur; inzenden kan vanaf 15 januari via het inzendformulier op de GLP website waar je ook het volledige reglement vindt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics