Georges Leroyprijs (Marnixring Waregem)

De Georges Leroyprijs bekroont beginnende dichters en schrijvers die in het Nederlands schrijven

De prijs wordt teweejaarlijks uitgereikt., in 2021 voor de 23° keer. Aanvankelijk werd de prijs uitgereikt aan beginnende dichters. Vanaf 2014 wordt de prijs uitgeschreven voor kortverhalen.

Een jury selecteert 5 laureaten uit de ingezonden werken. De 3 winnaars krijgen een geldprijs. Die wordt plechtig uitgereikt op een feestelijke prijsuitreiking die plaatsvindt op zaterdag 30/01/2021 tijdens de Winterwoordennacht in Waregem.

Reglement

Een mooi en boeiend kortverhaal schrijven is een uitdading. Het is een nog grotere uitdaging om een mooi verhaal te schrijven in een heel beperkt aantal woorden. We noemen dit een KortKortVerhaal.

De wedstrijd staat open voor auteurs uit België en Nederland die op 1 januari 2021 minstens 18 jaar zijn. De geldprijs bedraagt €750 voor de winnaar en telkens €250 voor de tweede en de derde plaats.

Ingediende verhalen mogen maximaal 100 woorden bevatten; de titel maximaal 5 woorden. De indeling moet zijn: regelafstand 1.15, pagina’s eenzijdig bedrukt, lettergrootte 12 en lettertype Times New Roman. Elke deelnemer mag maximaal 2 verhalen indienen met keuze uit volgende thema's: vrijheid, eenzaamheid, geluk.

Het kortkortverhaal wordt uiterlijk 30/09/2020 per e-mail ingezonden naar:  kortverhaal@mrwaregem.eu. De inzending moet bestaan uit het e-mailbericht met volgende gegevens van de deelnemer: naam, adres, gsm/tel nr., geboortedatum, e-mailadres, titel kortkortverhaal en gekozen thema. Het kortverhaal zelf staat in bijlage.

De jury selecteert 5 laureaten. Deze worden schriftelijk op de hoogte gebracht én worden persoonlijk op de uitreiking verwacht. De prijsuitreiking wordt ingekaderd in de Winterwoordennacht in Waregem die doorgaat op zaterdag 30/01/2021. Meer informatie over de 2020 editie vindt u op https://winterwoordennacht.waregem.be/

De namen van de 5 laureaten worden vanaf 16/01/2021 gepubliceerd op de website van Marnixring Internationaal: www.marnixring.org en op de website van Marnixring Leeuwercke Waregem: www.mrwaregem.eu

De leden van Marnixring Waregem Leeuwercke en hun familieleden zijn uitgesloten van deelname.
De uitspraak van de jury is bindend: correspondentie is niet mogelijk. Door deelname aan deze wedstrijd aanvaardt de auteur het reglement en elke beslissing van de jury. De verhalen van de vijf laureaten worden publiek gemaakt. De laureaten gaan akkoord dat een persbericht en foto's over de prijsuitreiking publiek gemaakt worden.

Voor meer info, zie mrwaregem.eu.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics