De foute vrouw

‘Foute vrouwen’ in de literatuur zijn manipulatief, gedreven door machtshonger en wraak. ‘Slim en sluw’ geldt niet als een positieve eigenschap van een vrouwelijk personage. Vaak wordt ze gezien als een immorele verleidster: ‘Zij is luidruchtig en losbandig, haar voeten blijven niet in haar huis’ (Spreuken 11). Mannen worden op verschillende sites gewaarschuwd voor het aangaan van een relatie met 'foute vrouwen'. Controle willen hebben over de relatie, de man kleineren, emotioneel instabiel zijn, liegen en manipuleren worden genoemd als signalen om deze vrouwen te herkennen. Net als ‘foute mannen’ worden ‘foute vrouwen’ vaak aantrekkelijk gevonden door mannen èn andere vrouwen, omdat ze spannend zijn en traditionele verwachtingen uitdagen. Het aantal ‘foute vrouwen’ in de literatuur is gering en vaak niet van recente datum. Hier ligt dus een lacune. We zijn dan ook benieuwd hoe auteurs in deze tijd een ‘foute vrouw’ literair neerzetten. Doe mee aan onze schrijfwedstrijd met de ‘foute vrouw’ als thema!

Voorwaarden voor deelname:

Alle inzendingen worden door de redactie van Romantiek en Relaties beoordeeld op originaliteit en literair gehalte.

Iedere deelnemer krijgt een kort commentaar op zijn/haar gedicht of verhaal. De drie beste inzendingen worden 15 november 2023 bekend gemaakt in de nieuwsbrief en gepubliceerd op de site van Romantiek en Relaties in Verhalen. Auteursrecht blijft bij de schrijver. De schrijvers van de drie beste inzendingen krijgen ieder een exemplaar van ‘De Verkeerde vrouw’ van Anne Van Amsterdam of ‘Van Fietsen, Minnen en Meloenen’ van Karel de Roy met daarin een persoonlijke opdracht van de auteur.

Voor meer informatie, zie annevanamsterdam.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics