Flash Fiction EACWP

Europese Flash-Fiction wedstrijd van de European Association of Creative Writing Programmes (EACWP).

Deelnemen

 1. Deelnemers moeten een flash-fiction tekst van 100 woorden indienen.
 2. Het thema is ‘niet thuis’.
 3. Teksten moet voorzien zijn van een titel.
 4. Het moet een nieuwe tekst zijn en deze mag niet eerder gepubliceerd zijn of eerder bekroond met een prijs in een nationale of internationale competitie.
 5. Teksten moeten gebruik maken van het EACWP format in de taal van deelname (Engels, Spaans, Catalaans, Portugees, Frans, Duits, Nederlands, Deens, Fins, Zweeds, Hebreeuws en Noors).

Rondes

 1. De wedstrijd bestaat uit twee rondes: een eerste nationale ronde en een tweede Europese ronde.
 2. Voor de eerste ronde moeten de originele teksten geschreven zijn in een van de bovenvermelde talen.
 3. Elk instituut zal, na de ontvangst en lezing van de teksten, één winnaar selecteren in de taal waarvoor het verantwoordelijk is. Aangezien het feit dat er twee instituten uit twee verschillende deelnemende landen bij het Nederlands betrokken zijn, zullen zij elk één finalist selecteren.
 4. De wedstrijd zal 13 finalisten kennen die deelnemen aan de tweede ronde (een per instituut).
 5. Voor de tweede, Europese ronde zullen de teksten van de finalisten naar het Engels vertaald worden.
 6. Een internationale jury zal de Europese winnaar kiezen uit de teksten uit deze tweede ronde.

Wedstrijdkalender

 1. De deelnemingsformulieren worden voor deelname geopend op 1 februari 2019 om 13u en worden gesloten op 15 maart 2019 om 13u. Teksten die voor en na deze data worden ingediend, zijn van deelname uitgesloten.
 2. Alle teksten van de Europese finalisten zullen gepubliceerd worden op de EACWP website, niet later dan 30 april 2019.
 3. Publieksstemmen ontvangen via de EACWP website tussen 30 april en 30 mei 2019, tellen mee in de overwegingen van de jury.
 4. De Europese winnaar zal niet later dan 30 juni 2019 bekend worden gemaakt.
 5. Aan de Europese winnaar wordt een geldprijs van €600 toegekend.

Jury en verspreiding

 1. De internationale jury zal worden samengesteld uit vertegenwoordigers van alle EACWP instituten betrokken in deze wedstrijd.
 2. De tekst van de Europese winnaar zal gepubliceerd worden op de EACWP website (eacwp.org).
 3. De winnaars geven, door mee te doen aan de competitie, toestemming voor het publiceren van hun teksten op de EACWP website alsook andere publicaties gekoppeld aan zowel de EACWP zelf als aan aangesloten instituties.
 4. Deelnemers accepteren alle EACWP Flash-Fiction Wedstrijd regels. Deelnemers die de regels en voorwaarden overtreden zullen gediskwalificeerd worden.
 5. De internationale jury heeft de bevoegdheid om beslissingen te nemen om onverwachte situaties en conflicten van welke aard dan ook op te lossen.
 6. Indien er tussen dit vertaalde wedstrijdreglement en het oorspronkelijke Engelstalige reglement een tegenstrijdigheid zou bestaan, dan zal het Engelstalige wedstrijdreglement doorslaggevend zijn.

Voor meer info, zie https://eacwp.org/flash-fiction/dutch/

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics