Fantastic Stories verhalenwedstrijd

“You will meet many foes, some open, and some disguised; and you may find friends upon your way when you least look for it.”
– J.R.R. Tolkien’s The Fellowship of the Ring

Het thema voor de Fantastic Stories wedstrijd 2023 is Vrienden & Vijanden. Elke held heeft een vijand nodig … en vrienden voor een helpende hand tijdens hun queeste. De wisselwerking tussen een protagonist en antagonist leveren de prachtigste verhalen op. Van Sherlock Holmes en Moriarty, Batman en de Joker tot Katniss Everdeen en President Snow. Maar de mens is een sociaal dier en heeft ook vrienden nodig. Denk aan Merijn en Pepijn in LOTR of dokter Watson en Sherlock Holmes.

Werk de relatie tussen vrienden en vijanden op een interessante wijze uit in een verhaal dat tot het fantastische genre behoort (sciencefiction, fantasy, horror...). Wanneer is iemand een vijand? Wat maakt een vriend tot een vriend? En wanneer houdt iemand op een vriend te zijn… of andersom: wanneer wordt een vijand je vriend?

De regels

Hoe werkt het?

Vanaf 26 juni tot en met 31 augustus kun je je verhaal inzenden. Je verhaal kun je uploaden via onze website. De uploadlink zal enkele dagen voor 26 juni online komen te staan.

In september selecteert een deskundige jury vijf finalisten uit alle inzendingen. Dinsdag 10 oktober wordt bekend gemaakt wie de finalisten zijn. Hun verhalen zijn te lezen [op webpagina] van 10 oktober tot en met 25 oktober. In die tijd krijgt het publiek de gelegenheid om te stemmen voor het beste verhaal. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht in november.

De vijf verhalen van de finalisten komen samen in de Fantastic Stories 2023 bundel. Deze wordt gedrukt op Betty the Book Machine van de American Book Center in Amsterdam.

Alle vijf de finalisten krijgen een toegangsticket voor de Heroes Dutch Comic Con en twee exemplaren van de Fantastic Stories 2023 bundel. De winnaar ontvangt ook kadobonnen van de American Book Center ter waarde van €150!

Voor meer informatie, zie dutchcomiccon.com.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics