Familieverhalen (Biblionet Groningen)

Het thema van Nederland Leest is dit jaar 'Kleine geschiedenis, grote verhalen'. Biblionet Groningen haakt hierop in met een schrijfwedstrijd rond het thema familieverhalen.

We kennen allemaal de familieverhalen die op feesten en bijzondere dagen voorbij komen. Grappige, ontroerende of alledaagse anekdotes worden van generatie op generatie doorverteld. Maar er zijn ook verhalen waar niet over gesproken wordt of waar weinig over bekend is. Biblionet Groningen daagt jong en oud uit om in deze familieverhalen te duiken en ze op te schrijven. Van de winnende verhalen wordt een luisterboek gemaakt.

Voel jij je geinspireerd en wil je meedoen? Mail dan voor 11 december 2020 jouw verhaal van maximaal 1500 woorden naar schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl. Inleveren bij je eigen bibliotheek mag natuurlijk ook. Vermeld bij je inzending ook je naam, telefoonnummer en e-mail adres. Een deskundige jury, bestaande uit journalist Erik Hulsegge en Sanne Meijer (Verhalen van Groningen) en Rachel van den Hoogen (bestuurder Biblionet Groningen), buigt zich vervolgens over de inzendingen.

Winnaars krijgen voor de kerst bericht!

Voor meer info, zie biblionetgroningen.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics