Echo

Op zaterdag 21 maart 2020 vindt in Kortrijk de jaarlijkse Schrijfdag van Creatief Schrijven plaats. Voor het eerst werkt Creatief Schrijven samen met het Memento Woordfestival dat van 20 tot 22 maart haar woorden loslaat op meerdere locaties in de stad. 

Het thema van het Memento-festival is ‘Echo’. Daarover zegt Anneleen Van Offel, de Letterzetter van Kortrijk en curator van het festival: “met het thema Echo wil ik alle stemmen van de stad laten weerklinken. Luisteren naar de meerstemmige stad is horen dat we een echo zijn van elkaar. Zo zijn wij de wereld rondom ons.”

Naar goede Memento-gewoonte wordt ook dit jaar een bloemlezing gepubliceerd met teksten van het Kortrijkse collectief, de Lettertypes, dat Anneleen Van Offel aanstuurt. In de bundel is nog één plaats voor een tekst van iemand die naar de Schrijfdag komt op 21 maart. Zorgt het thema ‘Echo’ meteen voor galmende klanken in je hoofd? Kan je niet wachten die klanken om te vormen tot een kort verhaal of een gedicht? Schrijf het neer in maximaal 700 woorden en neem voor 7 januari 2020 deel aan deze publicatiekans (slechts 1 inzending per persoon). 

Letterzetter Anneleen Van Offel selecteert de winnende tekst. Die tekst verschijnt in het Memento-boek, dat wordt op vrijdagavond 20 maart voorgesteld tijdens de openingsavond van het Memento-festival. De winnaar krijgt een gratis ticket voor de Schrijfdag op 21 maart en wordt daar extra in de bloemetjes gezet. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics