EACWP Flash-Fiction

De wedstrijd van de European Association of Creative Writing Programmes (EACWP) wil de literaire creativiteit in Europa stimuleren en ondersteunen door schrijvers van over heel Europa in een breed gedragen wedstrijd samen te brengen. Doelstellingen van de wedstrijd zijn:

Aan de Europese winnaar wordt een geldprijs van €600 toegekend. Aan de tweede prijswinnaar wordt een geldprijs van €400 toegekend.

Toelatingsvoorwaarden

 1. De wedstrijd staat open voor iedere inwoner van Europa. Daarbij worden ook inwoners gerekend van landen die cultureel met Europa verbonden zijn, zoals Rusland, Israël en Turkije.
 2. Leden van EACWP (vertegenwoordigers van de organisaties, docenten en werknemers) zijn uitgesloten van deelname.

Opmaak en inzending

 1. Deelnemers moeten een flash-fiction tekst van 100 woorden  indienen (titel niet meegerekend).
 2. Het thema is ‘underground’.
 3. Teksten moet voorzien zijn van een titel.
 4. Het moet een nieuwe tekst zijn en deze mag niet eerder gepubliceerd zijn of eerder bekroond met een prijs in een nationale of internationale competitie.
 5. Teksten moeten gebruik maken van het EACWP format in de taal van deelname (Engels, Spaans, Catalaans, Portugees, Frans, Duits, Nederlands, Deens, Fins, Zweeds, Hebreeuws en Tsjechisch).

Rondes

 1. De wedstrijd bestaat uit twee rondes: een eerste nationale ronde en een tweede Europese ronde.
 2. Voor de eerste ronde moeten de originele teksten geschreven zijn in een van de bovenvermelde talen.
 3. Elk instituut zal, na de ontvangst en lezing van de teksten, één winnaar selecteren in de taal waarvoor het verantwoordelijk is. Aangezien het feit dat er twee instituten uit twee verschillende deelnemende landen bij het Nederlands betrokken zijn, zullen zij elk één finalist selecteren.
 4. De wedstrijd zal 13 finalisten kennen die deelnemen aan de tweede ronde (een per instituut).
 5. Voor de tweede, Europese ronde zullen de teksten van de finalisten naar het Engels vertaald worden.
 6. Een internationale jury zal de Europese winnaar kiezen uit de teksten uit deze tweede ronde.

Wedstrijdkalender

 1. Deelnemen kan vanaf 25 februari 2022 om 13 uur tot en met 30 april 2022 om 13 uur. Teksten die na deze datum worden ingediend, zijn van deelname uitgesloten.
 2. Alle teksten van de Europese finalisten worden gepubliceerd op de EACWP website uiterlijk 30 mei 2022.
 3. Publieksstemmen ontvangen via de EACWP-website tussen 30 mei 13u 2022 en 30 juni 13u 2022 tellen mee in de overwegingen van de jury.
 4. De Europese winnaar en de eerste finalist worden bekendgemaakt op 15 juli 2022.
 5. Aan de Europese winnaar wordt een geldprijs van €600 toegekend.
 6. Aan de tweede prijswinnaar wordt een geldprijs van €400 toegekend.

Jury en verspreiding

 1. De internationale jury zal worden samengesteld uit vertegenwoordigers van alle EACWP instituten betrokken in deze wedstrijd.
 2. De tekst van de Europese winnaar zal gepubliceerd worden op de EACWP website (eacwp.org).
 3. De winnaars geven, door mee te doen aan de competitie, toestemming voor het publiceren van hun teksten op de EACWP website alsook andere publicaties gekoppeld aan zowel de EACWP zelf als aan aangesloten instituties.
 4. Deelnemers accepteren alle EACWP Flash-Fiction Wedstrijd regels. Deelnemers die de regels en voorwaarden overtreden zullen gediskwalificeerd worden.
 5. De internationale jury heeft de bevoegdheid om beslissingen te nemen om onverwachte situaties en conflicten van welke aard dan ook op te lossen.
 6. Indien er tussen dit vertaalde wedstrijdreglement en het oorspronkelijke Engelstalige reglement een tegenstrijdigheid zou bestaan, dan zal het Engelstalige wedstrijdreglement doorslaggevend zijn.

Persoonlijke gegevens

 1. Klik hier om onze algemene voorwaarden te lezen. Hier vindt u de gebruiksvoorwaarden.
 2. De persoonlijke gegevens verstrekt door deelnemers in de inschrijvingsformulieren worden opgenomen in de databank van EACWP met geregistreerd adres in Spanje, Calle Covarrubias 1, Madrid, 28010, met het doel van het beheren van gebruikersparticipatie in de promotie gereguleerd in deze regels.
 3. Met uw deelname aan de wedstrijd gaat u ermee akkoord om uw gegevens te laten gebruiken voor marketing, statistische en analytische doeleinden en om uw deelname administratief te verwerken. Lees voor meer informatie het privacybeleid van EACWP.
 4. Daarnaast hebt u het recht om correctie of verwijdering / annulering van de persoonsgegevens te eisen die niet juist zijn. Deze rechten kunnen worden geïmplementeerd via het formulier in het contactgedeelte van onze website.

Voor meer informatie, zie eacwp.org.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics