Kortverhalenwedstrijd Stad Deinze

Het stadsbestuur van Deinze en de stedelijke Cultuurraad organiseren voor de dertiende keer de biënnale kortverhalenwedstrijd. Voor deze tweejaarlijkse schrijverswedstrijd in Deinze wordt een nog niet gepubliceerd Nederlandstalig kortverhaal gevraagd van maximum 12.000 tekens – exclusief spaties – over een onderwerp naar keuze van de auteur. De wedstrijd staat open voor zowel Deinzenaars als niet-Deinzenaars. 

De ingezonden verhalen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Carlos Alleene (journalist-publicist en voorzitter van de jury), Ginette Filliers (erevoorzitter Cultuurraad), Steven Van de Putte (stadsdichter), Trui Galle (bibliothecaris stedelijke bibliotheek), Katrien Vermeire (germaniste), Jan Van den Abeele (auteur van ‘Krunk’) en Nancy Secelle (zaakvoerder Standaard Boekhandel).

De drie winnende verhalen worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking op 17 december 2023 in Leietheater. De eerste prijs bedraagt 750 euro, de twee vermeldingen zijn elk goed voor 250 euroInschrijven kan uiterlijk op 1 juli.

Voor meer informatie, zie deinze.be; je kan ook het reglement downloaden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics