Speech Battle Greta Thunberg

Het is 19 mei 2047, Greta Thunberg (44 jaar) geeft in Brussel een toespraak tijdens een grote internationale jongerenconferentie. 75 jaar geleden kwam het alarmerende rapport ‘Grenzen aan de Groei’ uit. Hoe staan we er nu voor? Schrijf de speech.

Heb je een scherpe pen én overtuigingskracht? Geloof je dat woorden de loop van de geschiedenis kunnen veranderen? Heb je er wel eens aan gedacht om speechschrijver te worden? Test jezelf, doe mee aan de tiende editie van Speech Battle en schrijf een gloedvol betoog voor Greta Thunberg! Deadline: maandag 11 april, vóór 10:00.

In maart 2022 is het exact vijftig jaar geleden dat de Club van Rome het rapport Grenzen aan de groei publiceerde. Daarin waarschuwde een team van wetenschappers voor catastrofale milieuvervuiling, uitputting van grondstoffen en hongersnood bij gelijkblijvende bevolkingsgroei – tenzij we onze manier van leven drastisch zouden aanpassen. Hoewel het rapport insloeg als een bom kunnen we nu constateren dat de mensheid deze waarschuwing grotendeels in de wind heeft geslagen. Is de wereld over 25 jaar wél veranderd? Die vraag staat centraal in de opdracht voor de nieuwe Speech Battle!

Spelregels

Voor meer informatie, zie deburen.eu.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics