Het Moment

Deze schrijfwedstrijd wordt mede georganiseerd door de gemeente Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel en Boekhandel De Ganzenveer. Deelnemers mogen zelf de titel kiezen, zolang het thema ‘Het moment’ als richtlijn gebruikt wordt in het verhaal. De inzendingen van de volwassenen moeten minimaal 1000 en maximaal 1500 woorden bevatten. Jongeren mogen een verhaal schrijven van minimaal 750 en maximaal 1000 woorden.

Prijzen

Voor de jongeren zijn drie prijzen beschikbaar: 150 euro, 100 euro en 50 euro.
De winnaar bij de volwassenen krijgt 500 euro; voor de tweede en derde prijs zijn respectievelijk 250 en 100 euro beschikbaar. Er wordt een boekje gemaakt met daarin de beste 10 verhalen.

Jury

Een jury onder leiding van Linda Modderkolk van het Literair Café beoordeelt alle inzendingen. Schrijver –en voormalig stadsschrijver– Abdelkader Benali neemt ook zitting in de jury, net als de Helmondse schrijver/cabaretier Luc de Graaf en Marije Goris namens de Bibliotheek Helmond-Peel. Uit de inzendingen zal door de jury een shortlist worden samengesteld van 25 verhalen. Daaruit worden 5 genomineerden geselecteerd door de jury. Deze vijf verhalen worden voorgelegd aan Abdelkader Benali. Samen met de jury worden de winnaars gekozen.

Hoe deelnemen?

Verhalen moeten onder pseudoniem ingestuurd worden naar: schrijfwedstrijd@bibliotheekhelmondpeel.nl. Langere verhalen worden niet meegenomen in de beoordeling. Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. Je verhaal lever je aan in Times Roman 12; als Word-bestand.

Datum, plaats en tijdstip van de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn nog niet bekend. Het streven is om een feestelijke bijeenkomst in het voorjaar te houden.'

Voor meer info, zie bibliotheekhelmondpeel.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics