Censuur (Vermeylenfonds)

Censuur is zo oud als het (geschreven) woord zelf. De Grieken en Romeinen organiseerden immers al publieke boekverbrandingen. Vandaag is vrijheid van meningsuiting echter een universeel mensenrecht dat aan iedereen, waar ook ter wereld toekomt. Desondanks zijn er heel wat schrijvers, kunstenaars, journalisten en opinieleiders die worden bedreigd of gevangenzitten vanwege hun overtuiging of vreedzame meningsuiting. Tekeningen, filmfragmenten, liedteksten en passages uit boeken worden gecensureerd. 

Hoe gaan wij om met censuur in onze samenleving? Hoe ver kan vrije meningsuiting al dan niet gaan? Wat is jouw mening daarover? Wij zijn benieuwd naar jouw woorden. 

Doe mee aan deze schrijfkans en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in DNG, het magazine van het Vermeylenfonds, dat verschijnt in een oplage van 2000 exemplaren. Schrijf een tekst over het thema ‘censuur’. Welke woorden associeer jij bij dit thema? Klim in je pen en doe mee met een creatie van maximaal 150 woorden. Wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine van het Vermeylenfonds.

Meer info: zie Azertyfactor.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics