"Bevrijding" KokBoekencentrum

Samen met het Reformatorisch Dagblad en Boekhandel Riemer organiseert KokBoekencentrum Uitgevers een verhalenwedstrijd voor beginnende kinderboekenschrijvers. Wie het beste verhaal schrijft, maakt kans op begeleiding door de uitgeverij, waarbij publicatie tot de mogelijkheden behoort. In de week van Bevrijdingsdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Thema – Bevrijding

"Bevrijding" volgens De Dikke van Dale:

  1. het bevrijden of bevrijd worden, m.n. het vrijmaken of vrij worden van overheersing = vrijmaking, verlossing
  2. opluchting

Bevrijding is een belangrijk thema in de jeugdliteratuur. Bevrijding van de vijand in een oorlog, bevrijding van een diepgewortelde angst of het bevrijdende gevoel als je voor het eerst een groot geheim durft te vertellen. In 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar bevrijd is. Maar wat betekent bevrijding voor kinderen van nu? In je verhaal geef je het begrip bevrijding nieuwe kracht, dat mag zowel historisch als actueel zijn.

Juryleden

  1. Aart de Bonte, acquirerend redacteur KokBoekencentrum
  2. Marije Kok, redacteur KokBoekencentrum
  3. Elizabeth Visser, auteur van De macht van het Wonderwoud
  4. Hans Loeve, boekhandel Riemer
  5. Rudy Ligtenberg, cultuurredacteur Reformatorisch Dagblad

Prijs voor de winnende auteur

  1. Een jaar lang begeleiding door KokBoekencentrum Uitgevers
  2. Plaatsing van het winnende verhaal in het Reformatorisch Dagblad

voorwaarden

Inzenden

Stuur je verhaal uiterlijk 15 maart naar verhalenwedstrijd@kokboekencentrum.nl, o.v.v. Verhalenwedstrijd Jeugd. Vermeld bij je inzending duidelijk je naam, leeftijd en contactgegevens.

Voor meer info, zie kokboekencentrum.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics