Averbode Verhalenprijs 2022 (Vlaamse Filmpjes)

Uitgeverij Averbode geeft al meer dan 90 jaar de serie Vlaamse Filmpjes uit, kleine leespockets met een verhaal voor kinderen tussen tien en twaalf jaar. Veel Vlaamse en Nederlandse jeugdauteurs hebben al een bijdrage geleverd aan deze serie. De verhalen worden geselecteerd via een wedstrijd, die in 2022 voor de 48e keer wordt gehouden. Zowel gevestigde als beginnende auteurs uit Vlaanderen en Nederland kunnen meedoen.

De verhalen die via de wedstrijd worden geselecteerd, verschijnen als Vlaams Filmpje. De auteur van het winnende verhaal krijgt € 1000.

De prijs wordt toegekend voor een niet eerder uitgegeven verhaal (zowel in papieren als digitale vorm), in welk genre ook, dat kinderen van tien tot twaalf jaar aanspreekt.

Tips

Voorwaarden manuscript en inzending

Beoordeling

Voor meer info, zie uitgeverijaverbode.be.

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics