Averbode Verhalenprijs

Uitgeverij Averbode geeft al bijna 90 jaar de serie Vlaamse Filmpjes uit, kleine leespockets met een verhaal voor kinderen tussen tien en dertien jaar. Veel Vlaamse en Nederlandse jeugdauteurs hebben al een bijdrage geleverd aan deze serie. De verhalen worden geselecteerd via een jaarlijkse wedstrijd, die in 2019 voor de 46e keer wordt gehouden. Zowel gevestigde als beginnende auteurs uit Vlaanderen en Nederland kunnen meedoen. De verhalen die via de wedstrijd worden geselecteerd, verschijnen als Vlaams Filmpje. De auteur van het winnende verhaal krijgt € 1000. De prijs wordt toegekend voor een niet eerder uitgegeven verhaal (zowel in papieren als digitale vorm), in welk genre ook, dat kinderen van tien tot dertien jaar aanspreekt. 

Beoordeling

Voor meer informatie, zie https://www.averbode.be/

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics