Literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West

De Literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West is een initiatief van Boekhandel Meck&Holt en wordt dit jaar voor de 2e keer uitgeschreven. In 2019 is de Literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West gewonnen door Walter van der Berg met zijn verhaal “Get rich quick”.

De prijs wordt toegekend aan het door de jury als beste beoordeelde korte verhaal met als centraal thema Amsterdam Nieuw-West. Aan de literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West is een geldbedrag van € 1.500,- verbonden.

De spelregels:

Een onafhankelijke jury selecteert uit de inzendingen een shortlist. De verhalen uit de shortlist worden opgenomen in het Boekgeschenk Nieuw-West 2020, getiteld: “Nieuw-West Side Stories: 3e editie”, oplage 1200. De jury kiest uit de shortlist de winnaar.

De jury bestaat, onder voorbehoud uit :

Ronald Mauer (voorzitter): Lid Dagelijks Bestuur Stadsdeel Nieuw-West
Abelkader Benali: Schrijver en tv-presentator
Lilianne Ploumen: lid Tweede Kamer,oud-Minister
Mathijs Deen: Schrijver en radiomaker VPRO
Christiaan Mooij: Artistiek coördinator De Meervaart

De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 12 maart 2020 tijdens het Boekengala Nieuw-West 2020 te houden in theater De Meervaart.

Inzendingen, tekst plus eventueel beeldmateriaal, kunnen worden gezonden naar literatuurprijs.Nieuw-West@hotmail.com.

Voor meer info, zie Boekhandel Meck & Holt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics